Data Science Consulting Groep GLICKMAN vervoegt het Duval Union ecosysteem

Data Science Consulting Groep GLICKMAN vervoegt het Duval Union ecosysteem

Duval Union kondigt vandaag aan dat het een participatie neemt in Glickman, een data science consulting groep uit Antwerpen. Daarmee verstevigt de marketing- en communicatiegroep zich met een sterke dataspeler. Glickman levert datamanagement en data science consulting diensten zodat uit onderzoek en analyse van diverse data sets zeer actiegerichte inzichten gedistilleerd kunnen worden. Die inzichten dienen als basis voor de creatie van marketing of sales oplossingen.

Het data science bedrijf Glickman werd opgericht in 2014 door vier founding partners – met samen een geaccumuleerde ervaring van meer dan 90 jaar in de wereld van data en marketing bij multinationals in FMCG, telecom, bank en verzekeringen, media en retail. Tot dusver heeft het diverse klanten bediend: Sanoma, Isabel, Lebara, AXA bank, Worldline, Makro en JBC.

Alain Glickman, Founding Partner Glickman: “We worden elke dag geconfronteerd met vragen van klanten als: we hebben veel data sets maar hoe creëer je daarmee waarde voor je bedrijf; hoe wenden we onze klantendata aan om hen beter te begrijpen en te bedienen; hoe genereren we inzichten over hoe we onze onderneming echt kunnen transformeren?  Op basis van onze jarenlange ervaring bieden we een zeer relevant antwoord op deze vragen.  In onze data-economie kan elke dag competitieve waarde gecreëerd worden door goeie relevante data op een verstandige manier in te zetten. Het talent om dat soort denken en doen in te zetten is zeer schaars en vormt een uitdaging voor elke onderneming.  Met Glickman bouwen we een kennishub waarbij we onze kennis ter beschikking stellen van klanten”.

“De brug tussen de wereld van data en verkoop en marketing is meer en meer van cruciaal belang, en wordt ook beter en beter gefaciliteerd door technologie en platformen.  De correcte data captatie, databehandeling en manipulatie, en het daaruit distilleren van inzichten, is van groeiend belang voor elke verkoper en elke marketeer.  Data science is de brug tussen de twee diverse werelden van tech experts aan de ene kant en marketeers aan de andere.  We zijn blij dat we met Glickman een connector hebben tussen deze twee werelden.  Met deze participatie voegen we een belangrijk stuk van de puzzel toe van diensten om bedrijven te helpen met hun uitdagingen in een sterk veranderende wereld”, stelt Marc Bresseel, Founding Partner Duval Union.

Concreet zal Glickman in eerste instantie inzetten op een paar kritische diensten:
– advies rond correcte data captatie, data architectuur, data verrijking in een off- en online wereld.  Het inzetten van de juiste tools, processen om een echte data gedreven klantengerichte onderneming te bouwen.
– het opzetten van klanten dashboards en de analyse rond een beter begrip van klanten, de waarde van klanten, hun behoeften en aanbevelingen rond strategische marketing keuzes.
– het opzetten van klantensegmentaties
– het genereren van actiegerichte inzichten en klanten contact strategie die op basis van het verleden aanbevelingen doen rond toekomstige klantensets

Meer over Glickman:  www.glickman.eu

2017-08-21T11:42:40+00:00